středa 8. dubna 2009

ANIME - Shangri-la 1.díl


Na serveru crunchyroll, kde jsou publikované streamy nových některých nových Anime, sem dnes zkoukl první díl seriálu Shangri-la od studia GONZO. GONZO mě překvapilo např. nadprůměrnou sérií Blassreiter, tak sem si řekl že se na další výtvor jejich dílny podívám. Zdá se, že crunchyroll mají s GONZO smlouvu o streamování jejich seriálů, což se mi zamlouvá, protože streamy jsou zdarma, za peníze si člověk může zaplatit kvalitnější, ale i ty zdarma jsou dost kvalitní.
Překvapilo mě to pěkným openingem, jak graficky tak hudebně. Animace je prostě typicky styl GONZO - Přijde mi že se drží starých zásad ale také vypadá moderněji - je to těžké popsat, musí se to vidět. Zamlouvá se mi.
Příběhově byl 1. díl docela nudný, hlavní postavu pustili z věznice a ani sme se nedozvěděli za co tam trčela. Viděli jsme její domovské město, její známé, možná rodinu, těžko říct. Dvě, něco dva, z nich vypadají jako ženy ale hlasy mají skoro jako muži, těžko říct jestli je to schválně nebo ne. Po záběrech na další důležité postavy, kladné i záporné, se do města kde se pohybuje hlavní postavička vpracuje armáda, následuje krátký boj obyvatel s armádou, po němž začnou padat z nebe nějaké objekty a pustí se ending.
Vypadá to docela zajímavě ale skoro typické "Zachraň svět malá holko" klišé. No snad se to v dalších dílech nějak zlepší, zatím tak 3/5.

Opening je zde :

Žádné komentáře:

Okomentovat